Йотун България ЕООД


Йотун България ЕООД е част от базираната в Норвегия Jotun Group, водещ световен производител на бои, индустриални покрития и прахови бои. Групата има 74 компании и 40 производствени единици, разположени на всички континенти. Включвайки цялата мрежа от дъщерни компании, агенти, представителства и дистрибутори, Jotun е представена в над 80 държави в света.

 

Дейността на Jotun включва създаване и развитие, производство, маркетинг и продажби на разбнообразни системи бои и продукти за защита и декорация на повърхности в гражданското и морското строителство, както и за индустриалните пазари. За компанията днес работят над 7400 служители, а оборотът й за 2009 год. е над 1.6 млрд. евро. Референтни за продуктите на фирмата са едни от най-известните кострукции в света - Айфеловата кула, единствения седем звезден хотел в света - Бурж Ал Араб, най-високата сграда в света Бурж Халифа, един от най-големите в света презокеански лайнер - Queen Mary 2 и др.

 

Фирмата предлага на българския пазар прахови бои за електростатично нанасяне, изключително висок клас декоративни интериорни и фасадни бои, корабни бои и защитни покрития за метални конструкции.