Версол ЕООД


Версол ЕООД - град Мездра | Земеделие

Био ферма „Версол” се занимава с биологично земеделие и домашно отгледана храна. Тя произвежда, както традиционните за страната плодове и зеленчуци, така и рядко срещаните за българските географски ширини – годжи бери и физалис /инка бери /. Био производителят използва биохумус от Червен Калифорнийски Червей за обогатяване плодородието на почвата. Това позволява по-доброто усвояване на хранителните вещества от растенията и предпазва от пренаторяване. „Версол” е една от малкото био ферми, предлагащи годжи бери на пазара в натурално, не изсушено състояние. Физалис или инка бери е другото растение с интересни плодове и полезни за човешкия организъм витамини, антиоксиданти и микроелементи, което био производителят отглежда. 

В уеб сайта на фермата ще откриете пълна и подробна информация за начина на отглеждане на всички растения, както и полезните им свойства. Там също така, ще намерите интересни рецепти за десерти,основни ястия и салати с годжи бери.

„Версол” държат на добрата осведоменост на потребителя затова в сайта в секция „Новини” ще намерите любопитна информация, както за различните отглеждани култури, така и за ползата от биохраните.

Освен с био земеделие, производителят развива и идеята за семейни градини, където всеки собственик решава какви и колко култури да бъдат отгледани за него. Те ще му бъдат доставени в определените от него дни, а в края на сезона ще бъде приготвена и зимнина.

Ферма „Версол” е създадена с идеята да предостави на потребителя домашно отгледана биологична храна. Тя гарантира  за екологично чистия произход на всички отглеждани плодове, зеленчуци и билки.