АББ Авангард АД


АББ Авангард АД е част от концерна АББ от 1996г. Акционерното дружество е създадено след приватизация на съществуващото държавно предприятие Авангард.
АББ Авангард започва производството на разединители през 1996г., когато заводът е приватизиран от концерна АББ и производството е преместено от Лудвика, Швеция в АББ Авангард, гр.Севлиево.
В момента АББ Авангард е единственият производител на разединители за АББ в Европа. Предлаганите разединители са предназначени за напрежения от 12kV до 550kV за открити разпределителни уредби. Произвежданите разединители са два типа: NRB и NSA.АББ Авангард АД извършва и подмяна на задвижвания на разединители в експлоатация с нови; също реконструкция и модернизация на всички видове комплектни разпределителни устройства (КРУ) средно напрежение чрез подмяна на съществуващите прекъсвачи. Модернизацията се изразява в смяна на старите прекъсвачи с нови елегазови или вакуумни, смяна на разединителя, обновяване на шинната система и т.н. Модернизирането в заводски условия гарантира на потребителя пълно съответствие с изискванията на националните и международни стандартни чрез изпитания в упълномощена лаборатория.