Екскурзия в ТУРЦИЯ – Истанбул с посещение на църквата на първото число!

Price
305 lv
17.11.23
city of Sofia
Country
Transport
Hotel Category
Nights
4
Listing by
Business

София – Одрин – Истанбул – София

Топ цена: 305 лв.

4 дни

Екскурзия с автобус

Потопете се в историята и разкоша на единствения град, разположен на два континента и столица на четири велики империи.

ПРОГРАМА:

Ден 1 София – Одрин – Истанбул – 590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.10 ч. – бензиностанция „OMV“ (жк. Младост, Окръжна болница), 7.40 ч. – Ихтиман (мотел „Ихтиман“), 8.10 ч. – Пазарджик (бензиностанция „Shell“), 9.00 ч. – Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел Санкт Петербург), Хасково – 10.30 ч. по маршрут Одрин – Истанбул. По маршрута разглеждане на Одрин. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 Истанбул

Закуска. Посещение на църквата на желанията/Църквата на ключетата. “Църквата на първо число“, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца! Храма е посветен на Дева Мария, но за историята и построяването му се знае твърде малко. Иконите в храма са на възраст повече от 200 години. Много от тях са затворени в специални стъклени кутии, които ги предпазват от увреждане. За да се сбъдне желанието трябва да отключите поне една от тези икони със специалните ключове, които се продават в храма. Отключването е символично. Необходимо е просто да докоснете ключа до стъклената кутия с една от иконите. Според поверието, след като желанието се сбъдне вярващите трябва да се върнат в храма, за да благодарят на Дева Мария, да оставят ключа и да почерпят с нещо сладко богомолците в храма.

Посещение на фабрика за производство на кожени изделия. Посещение на Мол и аквариум „Aqua Florya“ (входната такса се заплаща допълнително).

Туристическа програма по желание: екскурзия „Нощен Истанбул“ – панорамна обиколка с автобус.Нощувка.

Ден 3 Истанбул

Закуска. Туристическа програма по желание: 1. Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата. 2. Разходка с автобус до азиатската част на Истанбул – фото пауза и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче“ – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. 3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 4. Турска вечер в ресторант „Гар Газино“. Нощувка.

Ден 4 Истанбул – София – 590 km

Закуска. Посещение на магазин-производител на сладки изделия (баклава, локум и др.). Отпътуване за България. Пристигане в Хасково и Пловдив – вечерта, в София на бензиностанция „Shell“ (бул. „Цариградско шосе“ № 113, до София Прес) и на ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

30.11.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места -305.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, DVD и минибар)

3 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул

Посещение на град Одрин;

Посещение на фабрика-магазин за производство на кожени изделия

Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya (без включена входна такса)

Посещение на „Църквата на първото число“

Посещение на магазин-производител на сладки изделия (баклава, локум и др.)

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс АД“;

Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква „Св. Стефан“ (1 ч. и 45 мин.)

Екскурзия „Нощен Истанбул“

Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение на новия султански дворец „Долмабахче“ с местен екскурзовод (входната такса не е влючена в цената)

Вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора;

Вечеря в атракционен ресторант „Гар Газино“

Входни такси за Аквариум „Флория Истанбул“ (400 TL); двореца Долмабахче (450 лири)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

30.11.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) -305 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -305 лв.

Допълнително легло в двойна стая (подходящо за деца до 12 г.) -305 лв.

Двойна стая за комбиниране -305 лв.

Единична стая -410 лв.

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти -10.00 лв.

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители -20.00 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква „Св. Стефан“ (1 ч. и 45 мин.) на турист при минимум 15 туристи -45.00 лв.

Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение на новия султански дворец „Долмабахче“ с местен екскурзовод (входната такса не е влючена в цената) -30.00 лв.

Екскурзия „Нощен Истанбул“ на турист при минимум 15 туристи -25.00 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист -95.00 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Вечеря с атракционна програма в ресторант „Гар Газино“: (Ордьовър салати, топло предястие, сновно по избор – пилешко, риба или телешко;плодове, неограничена консумация на напитки) (за деца до 6 г – безплатно) -65.00 лв.

Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) -110.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

1 EUR = 6, 00 TL

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София-24, ул. „Софийски герой” № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави

https://www.youtube.com/watch?v=n_tyich_dxY

Views: 738