Безплатно.net
Портал за безплатни обяви

Почистване на Зъбен Камък във Ведра Дентал

Договаряне
18.10.23
град София, град Банишора
Почистване на Зъбен Камък във Ведра Дентал
Почистване на Зъбен Камък във Ведра Дентал Почистване на Зъбен Камък във Ведра Дентал
Обява от
Частно Лице

Зъбният камък, научно известен като калкул или дентален плак, представлява твърда и минерализирана налепна плака, която се натрупва върху зъбите. Това е честа дентална проблема, която засяга хора от всички възрасти. В тази статия ще разгледаме причините за образуването на зъбен камък, последиците, които той може да има върху устното здраве, и важността на редовното премахване на зъбния камък.

Причини за образуване на зъбен камък:

Налепната плака: Зъбният камък се образува, когато налепната плака, която съдържа бактерии и остатъци от храни, минерализира. Тази плака се образува непрекъснато върху зъбите и винаги е причина за загриженост.

Неправилна хигиена: Лошата устна хигиена е основна причина за образуване на зъбен камък. Не четенето на зъби редовно, неправилното четене и неправилната употреба на зъбни конци и изплаквания също допринасят.

Фактори на риска: Фактори като тютюнопушене, консумация на алкохол, дехидрация, диета, богата на захари и лоши навици по отношение на храненето също способстват за образуването на зъбен камък.

© 2007-2024 Безплатно.net