Безплатно.net
Портал за безплатни обяви

Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника

Договаряне
09.06.23
град София, град Банишора
Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника
Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника
Обява от
Частно Лице

Отстраняването на мъдреците, известни още като трети кътници, е обичайна стоматологична процедура. Екстракцията на мъдрец често е необходима, когато тези зъби се засегнат, което означава, че нямат достатъчно място, за да изникнат правилно или да растат в права позиция. Процесът на премахване обикновено включва следните стъпки:


Консултация: Преди екстракцията ще имате консултация с вашия зъболекар или орален хирург. Те ще прегледат зъбите ви и ще направят рентгенова снимка, за да оценят позицията на вашите мъдреци и да определят най-добрия курс на действие.


Анестезия: В деня на процедурата вашият зъболекар ще приложи локална упойка, за да изтръпне зоната около зъба или зъбите, които се изваждат. В някои случаи те могат да използват обща анестезия, особено ако се отстраняват множество зъби или ако предпочитате да сте в безсъзнание по време на процедурата.


Екстракция: След като анестезията подейства, зъболекарят ще започне процеса на екстракция. Те ще направят разрез в тъканта на венците за достъп до зъба и може да се наложи да премахнат малко кост около зъба или да го разделят на по-малки части за по-лесно изваждане. След това зъбът ще бъде внимателно изваден от гнездото си.


Зашиване и опаковане: След като зъбът бъде изваден, може да се наложи вашият зъболекар да зашие разреза, за да насърчи правилното зарастване. В някои случаи те могат да поставят марля в мястото на екстракция, за да помогнат за контролиране на кървенето и да улеснят образуването на кръвен съсирек.


Процесът на възстановяване след отстраняване на мъдрец обикновено протича в няколко фази:


Фаза 1: Непосредствен следоперативен период (първите 24-48 часа)


Кървене: Известно кървене е нормално веднага след процедурата. Ще бъдете инструктирани да захапете марлени тампони, за да контролирате кървенето и да ги смените, ако е необходимо.

Подуване: Подуването и натъртването на лицето са често срещани след екстракция на мъдрец, достигайки своя връх през първите 48 часа.

Управление на болката: Ще ви бъдат предписани лекарства за болка, за да се справите с дискомфорта по време на първоначалния период на възстановяване.

Почивка и възстановяване: Важно е да се успокоите през първите няколко дни, като избягвате напрегнати дейности, за да позволите на тялото ви да се излекува.

Фаза 2: Подостър период (2-7 дни)


Подуване и посиняване: По време на тази фаза подуването и посиняването трябва постепенно да отшумят.

Устна хигиена: Ще трябва да поддържате добра устна хигиена, като внимателно изплакнете устата си със солена вода или антисептична вода за уста, както е указано от вашия зъболекар. Избягвайте четкането близо до мястото на екстракция през първите няколко дни.

Мека диета: Придържайте се към меки, хладни и лесни за дъвчене храни по време на тази фаза, за да избегнете нарушаване на мястото на екстракция.

Фаза 3: Пълно излекуване (1-2 седмици или повече)


Болка и подуване: всяка остатъчна болка и подуване трябва да продължи да намалява с течение на дните.

Отстраняване на шевове: Ако са използвани неразтворими шевове, вашият зъболекар ще ги премахне по време на преглед.

Възобновяване на редовните дейности: Можете постепенно да възобновите нормалните си дейности, но избягвайте изморителни упражнения, докато не се възстановите напълно.

Последващи прегледи: Вашият зъболекар ще насрочи последващ преглед, за да наблюдава процеса на оздравяване и да се увери, че няма усложнения.

Важно е да следвате внимателно следоперативните инструкции на вашия зъболекар и да се свържете с него, ако имате някакви притеснения или изпитвате силна болка, прекомерно кървене или признаци на инфекция, като постоянна температура или отделяне на гной от мястото на екстракция.

© 2007-2024 Безплатно.net